Projecte "PATRIMONI OBLIDAT, MEMÒRIA LITERÀRIA"

"PATRIMONI OBLIDAT, MEMÒRIA LITERÀRIA"
Activitat de recerca documental sobre el “PATRIMONI ETNOLÒGIC i el PATRIMONI IMMATERIAL”
Patrocina: CENTRES D’ESTUDIS DE PARLA CATALANA - INSTITUT RAMON MUNTANER.

Crida a la participació al projecte:
Des de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i l’Institut Ramon Muntaner s'ha impulsat el projecte «Patrimoni oblidat, memòria literària», pensat amb el propòsit d’elaborar una base de dades consultable per internet, a més d’una exposició virtual i una d’itinerant que permeti presentar una selecció dels continguts aplegats.

Entenem com a «patrimoni oblidat» aquell que està format per elements menors o que no han rebut prou consideració fins ara, i que va des d’espais abandonats, pedres o vies colgats per la bardissa, fins a elements o paisatges avui inexistents (però que han deixat el seu rastre en la fotografia antiga i en la literatura). La «ruïna» ha format part essencial de la mirada que la memòria literària ha projectat sobre el món. En general, els textos de caràcter memorialístic ens ofereixen revitalitzacions imaginàries d’espais perduts o de llocs de memòria íntima o col·lectiva que ara, amb aquest projecte, volem recuperar literàriament.
Us proposem de col·laborar amb nosaltres en la recollida d’informació a través d’una fitxa digital que inclogui les dades de l’element patrimonial, els fragments literaris que s’hi refereixin i les imatges que el puguin documental. Es tracta d’una fitxa molt ràpida d’emplenar que permetrà deixar petja del recorregut que els nostres escriptors han fet per les terres de parla catalana.

Aquest projecte es desenvolupa dins de l'ICA a través del grup de recerca
<Laboratori de Recerca del Pensament Creatiu> i compta amb la col·laboració del
<Taller d’Història del Clot- Camp de l'Arpa>.
Per a la col·laboració documental o per sol·licitar més informació sobre el projecte dirigir-vos a:
Contacte: Jesús Pérez Pallisé / Coordinador del projecte.
Correu electrònic: projecte.creatiu@gmail.com - telf: 933004741 – 692932886

Arxius relacionats:
Projecte PATRIMONI OBLIDAT, MEMÒRIA LITERÀRIA.pdf (130Kb)

Temes: Art