Premi Joves Creadores

Termini de presentació de sol·licituds: Del dia 20 d'octubre fins al dia 31 d'octubre de 2016

Des de l’Institut de Cultura, en cooperació amb la Regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, està treballant per posar en marxa el Premi "Joves Creadores”, amb la finalitat d’impulsar la producció audiovisual feta per realitzadores joves a la ciutat i promovent el tractament de temàtiques d’actualitat amb perspectiva de gènere, com les desigualtats laborals entre homes i dones.

http://cido.diba.cat/subvencions/6576154/premi-joves-creadores-ajuntament-de-barcelona-institut-de-cultura

El Premi té com objectius:

- Incentivar la producció i la creació audiovisual de les dones joves de la ciutat.

- Promoure la creació i difusió d’històries fílmiques que posin en el centre del relat la capacitat de  resiliència i els processos d’apoderament protagonitzats per dones, en tota la seva diversitat.

- Avançar cap a la construcció de rols de gènere més justos i equitatius, incidint en els imaginaris col·lectius del conjunt de la ciutadania, per mitjà de les produccions audiovisuals, com a eina de transformació. 

El premi està dotat amb 5.000 € per tal que pugui fer possible la producció d’un curtmetratge (ficció, documentació, animació,..). A més, l’estrena de l’obra realitzada es presentarà al Cicle de Cinema de Dones que organitza l’Ajuntament de Barcelona.

Veure bases