24/05/2017

'Sherpa sonor': un món per escoltar

Organitza: Museu Etnològic i Museu de Cultures del Món de Barcelona
Dates: Del 19 de maig al 28 de juliol
Horaris: 20 h
Espai: Museu de Cultures del Món (Montcada, 12)
Preu: Entrada lliure. No cal inscripció. Places limitades

 

Heu pensat algun cop que la música pot ser una molt bona manera de conéixer una cultura? Al Museu Etnològic-Museu de Cultures del Món de Barcelona us proposem un viatge al voltant del món fent servir... les orelles.

Descobrim plegat pobles d’arreu del món a través d’aquests concerts de petit format!

+info: http://museuculturesmon.bcn.cat/sherpa-sonor-2017-programa

Programa del cicle Sherpa sonor:

Divendres, 19 de maig

Simao Hernandez Dúo

Un artista mexicà de la zona de Veracruz ens ha preparat un repertori de la tradició oral mexicana que s'allunya dels tòpics. Escoltarem la veu i els cordòfons (instruments que utilitzen les cordes per produir vibracions, amplificades mitjançant una caixa) en un viatge sonor d'una gran riquesa i diversitat musical.
Música: Mèxic en cordes. Cordòfones i veus de Mèxic. Repertori de tradició oral de Mèxic.
Intèrprets: Simao Hernández.

Divendres, 2 de juny

Mashala

Considerada una de les veus jueves mizrahi (de l'Orient Mitjà i el nord d'Àfrica) més destacades d'Europa, Ellen Gould Ventura se submergeix en un repertori sefardita i mediterrani. Escoltareu unes lletres ancestrals i uns instruments amb una rítmica mediterrània que connecten directament amb les cultures d'Espanya, Algèria, Turquia, Grècia o el Marroc.
Música: Sefardita, mediterrània.
Intèrprets: Ellen Gould Ventura Dúo.

Divendres, 16 de juny

Haikus Sonors

Natsuko Sugao és una artista japonesa instal·lada a Catalunya que amb la seva trompeta s'ha convertit en part de l'escena jazzística i contemporània barcelonina. Ara repassa la tradició musical del seu país d'origen des d'una perspectiva jove i del nostre temps. Una sessió plena de poesia que ens convida a la reflexió i que promet ser tota una experiència estètica.
Música: El Japó tradicional, des d’una visió contemporània.
Intèrprets: Natsuko Sugao Duet.

Divendres, 30 de juny

Yexza

Àfrica i Amèrica es troben en els sons que produeix aquesta flautista venezolana, que repassa l'herència africana en la música del continent americà, però també els sons prehispànics, sempre des de la perspectiva de la música del nostre temps. L'essència, feta música, de la història comuna de dos continents.
Música: Aeròfons. Sonoritats americanes pre-hispàniques, revisitades des de la perspectiva de la música contemporània.
Intèrprets: Yexza Lara Dúo.

14 de juliol

Pacífic Sonor

Una artista de Panamà que viu a Barcelona porta a la nostra ciutat cants i danses tradicionals d'Amèrica Central i ens mostra una música rica en polirítmies i contrapunts. Cants de festa, de treball i rituals del Pacífic colombià i panameny.
Música: Cants tradicionals d'Amèrica Central.
Intèrprets: Valentina Sousa.

28 de juliol

L'Índia, en cordes

Jose Martínez és un intèrpret català fascinat amb les músiques de l'Índia. Ell ens ofereix una lliçó pràctica de la tradició de cordes del subcontinent asiàtic, utilitzant els cordòfons tradicionals, alguns amb tímbriques tan ancestrals com el dilruba. Ragues i d'altres músiques tradicionals de la Índia formen el repertori del concert.
Música: Cordòfones tradicionals de l’Índia. Ritmes carnàtics.
Intèrprets: Jose Martínez Duet.