18/10/2017

DOCfield Barcelona 2017

Del 20/10/2017 al 07/01/2018

Inauguració: dijous 19 d’octubre a les 19 h. Entrada lliure.

Lloc: Vestíbul del Museu Marítim de Barcelona  Av. de les Drassanes s/n, 08001 Barcelona.

L’MMB torna a col·laborar amb el festival de fotografia documental, enguany amb dues mostres.

Proactiva Open Arms, exposició col·lectiva que recull la mirada de periodistes que han estat testimonis de la tasca de l’ONG catalana Proactiva Open Arms. L’exposició ens mostra la crisi humanitària i les missions que es van dur a terme a les costes de Lesbos (Grècia) des de setembre de 2015 i al Mediterrani central des de juny de 2016 fins a l’actualitat. Dates: del 20 d’octubre al 26 de novembre.

Èxode. Vida i mort de la ruta líbia cap a Europa, mostra fotogràfica de Ricardo García, amb textos de Karlos Zurutuza que ens parlen de la ruta dels refugiats i emigrants en la seva carrera cap a Europa. L’exposició es planteja com una road movie des del desert libi fins que el protagonista és rescatat en meitat del mar. Molts són els protagonistes d’aquest periple, refugiats que aniran canviant de nom, edat, sexe i origen en el seu viatge cap al Nord. Veurem el país a través dels seus ulls i l’arribarem a entendre gràcies a aquests dos periodistes que cobreixen Líbia de forma continuada des de l’inici de la guerra. El punt de partida del relat és l’any 2011, quan Líbia, un dels països més hermètics, s’obre al món. Dates: del 20 d’octubre al 7 de gener de 2018.

El Festival DOCfield és una iniciativa col·lectiva i de ciutat impulsada per la Fundació Photographic Social Vision que té com a objectiu reconèixer el valor social de la fotografia i el fotoperiodisme. En aquesta cinquena edició està dedicat a la mobilitat humana i el viatge en les seves múltiples formes.

+info: http://www.mmb.cat/exposicions.php?idm=1&pagina=21&codi_subseccio=3&codi_tipus_exp=37&codi_exp=1167&estic=1