V Congrés Internacional: Patrimonis alimentaris, turismes i sostenibilitat

Data: 18/06/2019 al 21/06/2019

Organitza: Observatori de l'Alimentació-ODELA (Universitat de Barcelona) i Fundació Alícia

Programa provisional

Normes de presentació

Presentació
La present edició del Congrés pretén abordar el patrimoni alimentari en la seva relació amb el turisme i la sostenibilitat. El patrimoni alimentari, com el “patrimoni” en general, ha estat considerat tant com una construcció socio-cultural, amb capacitat per representar simbòlicament una identitat, com una indústria de valors afegits. La lògica político-cultural respon a una voluntat de recuperar el que, havent desaparegut o estar en procés de desaparèixer, ha estat considerat una manifestació identitària; la lògica mercantil s’inclina per patrimonialitzar el que és susceptible de convertir-se en mercaderia, sigui per la seva dimensió d’espectacle o d’objecte consumible.

Els èxits dels processos de patrimonialització alimentària obliguen a plantejar-se algunes problemàtiques específiques vinculades amb el sector productiu i relacionades amb la sostenibilitat, a curt, mitjà o llarg termini ja sigui dels paisatges, dels recursos, de les activitats, dels beneficis, fins i tot de les polítiques alimentàries urbanes, regionals i/o estatals, etc.

Aprofitant les possibilitats comparatives que permet la dimensió internacional d’aquest Congrés, cal plantejar una sèrie d’interrogants oberts a manera d’invitació a participar i presentar les respostes que puguin aportar, des de la diversitat de les seves experiències, països, enfocaments, problemàtiques, tipus d’implicació, responsabilitat, etc.

+ info: http://www.ub.edu/odela/v-congres-internacional-patrimonis-alimentaris-turismes-i-sostenibilitats/

logo odela.JPG

Arxius relacionats:
Programa Provisional_PatrimoniosAlimentarios.pdf (907Kb)
Normas para presentaciones- CAST-ENG.pdf (329Kb)