Curs Més enllà del gènere:Incorporant perspectiva interseccional

Data: 06/11/2018 al 15/12/2018

Organitza: L'Etnogràfica. Antropologia per a la transformació social

Dies i horaris (22 h de durada):
Dimarts 6, 13, 20 i 27 de novembre, de 18:00 a 21:00 h.
Dimarts 4 i 11 de desembre, de 18:00 a 21:00 h.
Dissabte 15 de desembre, de 10:00 a 14:00h.

Lloc: La Bonne, Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison (c. Sant Pere més Baix, 7 - Barcelona)

Inscripcions obertes

La discriminació per raó de sexe/gènere no es pot entendre de forma aïllada. Ser “dona” és una categoria social que es configura i s’experimenta en constant interacció amb d’altres: origen, classe social, color de pell, desig sexual, capacitats, etc.

Capitalisme, patriarcat i colonialisme s’articulen i actuen de forma conjunta, configurant les identitats socials i les jerarquies de poder que col·loquen a persones i grups en diferents posicions que condicionen les seves oportunitats. En aquest sistema, els privilegis d’unes persones es sustenten sobre les opressions de les altres, i és per aquest motiu que cal comptar amb teories i metodologies que ens permetin analitzar de forma crítica la realitat social.

El curs proposa una introducció a la teoria interseccional des d’un punt de vista teòric per tal de poder aplicar-la en la pràctica. A través de metodologies participatives busquem generar una reflexió que doti d’una mirada crítica, així com proporcionar eines per a l’aplicació, de manera que aquesta sensibilitat pugui ser implementada en projectes, activitats i organitzacions.
Per això, el curs està obert a qualsevol persona interessada en incorporar la perspectiva interseccional, tot i que està especialment orientat a persones que formen part d’entitats, organitzacions i col·lectius que duen a terme projectes o activitats d’intervenció social, per tal que incorporin aquesta perspectiva a les seves actuacions; així com persones pertanyents a col·lectius i moviments socials.

Comptem amb la participació de col·lectius de dones que ens explicaran en primera persona la seva forma d’entendre i viure el feminisme, les seves reivindicacions, crítiques i formes de resistència. Enguany ens acompanyen la Asociación Gitanas Feministas por la Diversidad i el Sindicat de dones treballadores de la llar Sindihogar Sindillar.

Inscripcions ▶ http://bit.ly/2QEDueM
El termini d’inscripció finalitzarà el 31 d’octubre.

Més informació ▶ http://bit.ly/2OeC1Pu
Si teniu cap dubte podeu escriure a inscripcions@letnografica.org

curs més enllà del gènere.jpg