I Congrés Internacional sobre intervenció socioeducativa amb famílies i infància en situació de vulnerabilitat

Data: 01/04/2019 al 02/04/2019

Organitza: Fundació Pere Tarrés

Presentació

Pensar en la infància i l'adolescència comporta ineludiblement fer referència a la família, ja que aquest és l'entorn natural primari de construcció del ser independent i, al mateix temps, interdependent.

L'experiència familiar estructura la ment i la identitat proporcionant-nos un marc de creixement emocional inicial i una matriu relacional de pertinença que permet una vida de convivència i la socialització. Per això la família ha de parar atenció a les necessitats del desenvolupament infantil i acompanyar el seu creixement, oferint una estabilitat de les relacions alhora que una adaptació canviant a mesura que els fills i filles creixin i les seves necessitats canviïn cap a una autonomia creixent.

S'ha d'atendre també als canvis d'un context sociocultural en moviment que requereix a la família adaptacions i ajustos complexos que poden generar confusió, desorientació, solitud, falta de suport social i sentiments d'inadequació parental.

D'altra banda, l'experiència de criar i acompanyar a la descendència en el seu creixement augmenta l'experiència infantil de l'adult que s'enfronta a la seva pròpia història com a fill/a actualitzant capacitats i també dificultats, conflictes, ferides, que en alguns casos poden provocar un funcionament parental que provoca riscos per als fills. En aquest sentit, els recursos de suport a les famílies són fonamentals. Per ajudar als nens i nenes cal ajudar a la família i recuperar el sentit que el servei de cura de la infància és tasca de tota la comunitat.

Tota la informació del Congrés a: https://www.peretarres.org/congres-families/presentacio 

capcalera-congres.jpg