Antropologia aplicada: l'avaluació dels impactes de les polítiques públiques de renda adreçades a la infància i adolescència

Data: 20/03/2019 18:00 - 20:00

Organitza: Grup Antropologia i Educació de l’Institut Català d’Antropologia (ICA). Col·labora: Museu Etnològic i de Cultures del Món.

Seminari obert amb inscripció gratuïta (oberta fins el 19 de març):
https://goo.gl/forms/S1Pdrjoc7TWtSVQO2

A càrrec de Miryam Navarro, Institut d’Infància i Adolescència de Barcelona, Dra. en Antropologia Social i Cultural, membre del Grup Antropologia i Educació de l’Institut Català d’Antropologia (ICA).

Lloc: Museu Etnològic i de Cultures del Món-Montcada, carrer Montcada 12 de Barcelona.

Els estudis d'impactes que podem oferir a diferents institucions són una oportunitat per l'aplicació professional de l'antropologia. Parlarem del treball d'avaluació qualitativa sobre els "Impactes subjectius del Fons 0 – 16 a la vida quotidiana de la infància i l'adolescència" fet des de l'Institut Infància i Adolescència de Barcelona. La recerca neix a demanda de l'Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Barcelona, i se situa entre el coneixement acadèmic i la seva aplicació a l'àmbit de les polítiques públiques. L'etnografia recull estratègies familiars i els discursos institucionals a l'hora de gestionar l'ajut connectat, dins i fora l'escola, amb aspectes materials, relacionals i subjectius en contextos de pobresa severa.

La sessió es tancarà compartint impressions sobre el paper i les potencialitats de l'aplicació de l'antropologia en les polítiques públiques.