29/04/2019

Postgrau en Salut Mental Col·lectiva - 6a Edició

El Postgrau de Salut Mental Col·lectiva és una proposta d'aprenentatge participativa i interactiva que fusiona constantment la teoria i la pràctica; les classes magistrals, les sessions d'anàlisi grupal i els tallers d'experiència corporal directa. És una formació que resulta d´una aproximació antropològica a l´àmbit de la salut psíquica i emocional; una formació que se centra en les persones, les seves afliccions, el seus itineraris vitales, seus contextos i condicionaments socials. Col·loca l'eix en la necessitat de generar instàncies i dispositius de construcció col·lectiva i participativa atents a la singularitat; processos de suport per a la promoció de l'autonomia i l'acompanyament a la vida quotidiana per a persones amb problemes de salut mental i diversitat funcional.

El Postgrau es realitza a Barcelona (en català i castellà) i es proposa en si com una experiència que brinda l'oportunitat de repensar i potenciar el nostre camp de saber sobre la salut mental i la diversitat funcional. És al mateix temps, una ocasió inigualable per entrar en contacte amb pràctiques i projectes que s'estan desenvolupant en l'avantguarda nacional i internacional en aquests àmbits.

El Postgrau és coordinat des de la Universitat Rovira i Virgili i la Fundació Congres Català de Salut Mental amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat i l'Associació S.C. Ràdio Nikosia. Compta amb el suport dels Col·legis Professionals vinculats, la Federació Veus, la Federació Salut Mental Catalunya i la Cooperativa Aixec.

L'equip docent està format per professionals de primer nivell vinculats al camp de la Salut Mental i la Diversitat Funcional. Professionals que al seu torn provenen de l'àmbit de la psicologia, l'antropologia, la psiquiatria, el treball social, el teatre, les arts plàstiques i la infermeria però que de diferents formes conflueixen en la necessitat de pensar les pràctiques des d'una perspectiva transdisciplinar i col·lectiva.

Mes info:

Posgrau Salut Mental Col.lectiva

Pre-Inscripcions