Acte Inaugural ICA 2007/2008

Data: 04/10/2007 17:00 - 17:59

Organitza: ICA

ALTRES ANTROPOLOGIES

CONFERÈNCIA/PROGRAMA EN DIRECTE

L'EXPERIÈNCIA DE RADIO NIKOSIA: "VERS UNA ANTROPOLOGIA DE LA BOGERIA"

4 d'octubre de 2007, a les 19.00 h.

Radio Nikosia

Institut d'Estudis Catalans
carrer del Carme 47, Barcelona
Entrada lliure

Quines connexions existeixen entre l'antropologia i la bogeria? El dia 4 d'octubre a les 19hs i amb motiu de la sessió inaugural de l'Institut Català d'Antropologia, els redactors de Radio Nikosia, la primera emissora realitzada per persones que han estat diagnosticades d'algun problema de salut mental, faran un programa en directe. Serà el que hem anomenat una "ràdio oberta" el tema central del qual girarà a l’entorn de l'anàlisi d'aquests altres usos de l'antropologia i els vincles possibles amb el món de la bogeria.

Radio Nikosia és una experiència codirigida per un grup d'antropòlegs i psicòlegs que obre nous espais d'escolta, de diàleg entre la comunitat i les persones que pateixen la problemàtica. Espais que s'aparten de l'àmbit clínic per afavorir sobretot la trobada entre persones. Des del seu programa en la FM Contrabanda de Barcelona i les seves participacions setmanals a "La Ventana" de la Cadena Ser, els redactors de Nikosia s'han transformat en un dels principals referents en el món de la salut mental.

En el decurs de la ràdio oberta que es realitzarà a l'Institut d’Estudis Catalans, es compta amb generar un debat amb la participació activa del públic assistent. El programa serà gravat i alguns fragments seran emesos posteriorment per Radio Nikosia.

Més informació a: www.radionikosia.org

Radio Nikosia és una experiència promoguda per l’Associació Joia de Barcelona.

Amb el suport de:
IEC

Temes: inauguració