"Fotografia i alteritats"

Data: 16/01/2008 09:00

Organitza: Grups de treball en Socioantropologia dels Processos Identitaris (ERAPI) i Contraplano – Laboratori d’Acció Documental (LAB), de l’Institut Català d’Antropologia (ICA), Grupo de Investigação sobre Jornalismo (GIJ), de la Universidade do Vale do Rio dos Sinos (UNISINOS) i OVNI-Arxius de l’Observatori.

Jornada de treball

L'objectiu de la jornada és reflexionar col·lectivament sobre les pràctiques i els usos de la fotografia i de les complexes relacions que aquesta té amb les mobilitats i alteracions socials. S'intentarà insistir tant en com les transformacions socials afecten a l'exercici de la fotografia, com en allò que vehicula, institueix o fa irrompre el registre i les representacions fotogràfiques de les alteritats, i en concret d'aquelles que cristal·litzen al voltant de les migracions contemporànies.

La dinàmica de la jornada consistirà en presentacions de, i en discussions sobre, diversos treballs realitzats per membres dels equips organitzadors, així com per altres persones i col·lectius. Així mateix, es projectarà i es discutirà la pel·lícula Paris couleur, de Pascal Blanchard y Eric Deroo (França, 2004).

Les jornades estan obertes a la participació i a l'assistència del públic. (Es precisa, no obstant això, confirmació d'assistència amb la finalitat de poder acreditar la mateixa).

Tant les persones que pretenguin presentar els seus treballs, com aquelles que vulguin assistir, poden posar-se en contacte amb nosaltres a través de les següents adreces de correu electrònic: grupo.erapi@gmail.comcontraplano@wanadoo.es

Horari: de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 20:00
Lloc: Institució Milà i Fontanals (CSIC), c/ Egipcíaques, núm. 15, Barcelona

Arxius relacionats:
Jornada Fotografía y alteridades [def].pdf (68Kb)