Gènere i identitat sexual: teories i dimensions sociopolítiques

Data: 01/02/2008 01:22

Organitza: Universitat Oberta de Catalunya

Curs d'hivern de la UOC

El present curs mostra les principals línies teòriques i d’estudi del gènere i de les identitats sexuals, així com l’evolució de les desigualtats per raó de gènere i sexualitat. Des d’una perspectiva interdisciplinària (pensament polític i social, estudis de gènere, estudis literaris i culturals, història, ciència política, sociologia, teoria queer), es presentarà el pensament feminista i gai i lèsbic, així com l’evolució dels moviments a favor i en contra de la plena equiparació i les més importants mesures polítiques d’igualtat i els seus efectes.

La finalitat del curs es presentar a l’estudiant les autores i els autors més importants i actuals, promoure la reflexió i el diàleg envers d’aquests temes i apropar-se a la situació social i política de les dones i de les persones LGTB.

El curs serà de caràcter introductori i buscarà la interrelació entre la teoria i pensament i la realitat sociopolítica específica. L’estudiant analitzarà textos originals, estudis empírics i produccions culturals.

Més informació: http://www.uoc.edu/cursoshivern/dret_ciencies_politiques/genere_sexual_presentacion.html