"La música que no se escucha. Aproximaciones a la escucha ambiental"

Data: 15/03/2008 19:00

Organitza: CCCB

Presentació de la nova publicació de l'Orquestra del Caos en el marc del Festival Zeppelin 2008 que es celebra els dies 13, 14 i 15 de març.

Acaba de sortir d'impremta la nova publicació de l'Orquestra del Caos "La música que no se escucha. Aproximaciones a la escucha ambiental", el primer llibre que planteja la qüestió de l'escolta ambiental, és a dir, de les moltes situacions de la vida quotidiana en què la música (habitualment, música gravada) sona mentre els suposats oients (voluntaris o involuntaris) estan ocupats en alguna altra activitat.

L'edició, a càrrec de Marta García Quiñones, compta amb les col·laboracions d'alguns dels estudiosos més destacats en aquesta línia de recerca, com ara Franco Fabbri (Universitat de Torí), Jonathan Sterne (Universitat McGill, Canadà), Josep Martí (Institut de Musicologia Milà i Fontanals-CSIC, Barcelona), Anahid Kassabian (Universitat de Liverpool), Ola Stockfelt (Universitat de Göteborg, Suècia), autors de les ponències presentades al seminari del mateix títol que va tenir lloc el 28 de febrer i l'1 de març al CaixaForum de Barcelona, dins el marc del Festival Zeppelin d'aquell any. 
 
Entre els molts contextos abordats, els autors parlen sobre l'ús de la ràdio com a fil musical, al cotxe o a la feina, sobre la música ambiental en espais comercials (ja sigui com a element d'atracció o de dissuassió) i en les festes populars, sobre l'escolta de bandes sonores, i fins i tot sobre la música de fons mentre es fa l'amor. 
  
LLoc: CCCB, carrer Montalegre 5, Barcelona
 
 

sonora.jpg

Temes: música sonora