16/10/2008

6è Festival Internacional del Cinema Pobre 2008

Grans idees amb petits pressupostos

Del 27 al 31 d'octubre

Organitza: Casa Amèrica Catalunya

El Festival Internacional de Cinema Pobre de Cuba és un certamen realitzat a Gíbara que programa pel·lícules i documentals de qualitat realitzats, però, amb baixos pressupostos. Per segon any, Casa Amèrica Catalunya programa els millors treballs vistos en la darrera edició, la sisena de la història del festival, que va tenir lloc a la ciutat cubana el passat mes d’abril.  

La mostra arriba a Barcelona en un moment complicat per a l’illa i pel festival, ja que l’huracà Ike ha arrasat la ciutat on té lloc el certamen, i perquè el passat setembre va morir el director cubà Humberto Solás, fundador i president del festival.

L'Ajuntament del Prat de Llobregat, en qualitat de municipi agermanat amb Gibara, la seu del festival, ha obert un número de compte on poder fer aportacions econòmiques per a la reconstrucció d’aquesta localitat, una de les més afectades pel pas de l’Ike: 2100-0130-17-0200468840 ("La Caixa").

 

Del 27 al 31 d’octubre, Casa Amèrica Catalunya es converteix en finestra del Festival Internacional del Cinema Pobre a Barcelona, amb projeccions de llargmetratges, treballs de videoart, curtmetratges i documentals premiats enguany a Cuba. 

 

Durant aquesta setmana, es comptarà amb la presència d’alguns dels productors, directors, actors i col·laboradors del festival com ara Javier Mariscal, que auspicia el premi a la millor obra experimental i videoart; Juan Carlos Vázquez, representant de la ONG Mugarik Gabe que atorga el premi al millor documental realitzat per dones; o bé Matías Bize, realitzador xilè, acompanyat per part de l’equip que ha participat en el seu darrer treball, “Lo bueno de llorar” –el productor Néstor Domènech i l’actor Alex Brandemühl 

 

A banda de la programació oficial del festival, es podran veure altres materials a la pantalla del hall de Casa Amèrica Catalunya, entre els quals destaca el documental “Gibara, ciudad abierta” (Cuba, 2008, 38’), del realitzador Carlos Barba. Aquest treball explica com es viu el festival a la ciutat cubana i les motivacions que van dur a Humberto Solás a fundar-lo, ara fa sis anys. 

 

El director del certamen, Sergio Benvenuto, serà present a l’edició de Barcelona.

 

Descarregueu la programació