10/12/2008

Exposició: "Turisme. Espais de ficció"

Fins al 24 de maig de 2009
Disseny Hub Barcelona

 

El turisme és la primera activitat econòmica mundial. La primera exposició del Disseny Hub Barcelona t’aproxima a la realitat d’aquesta indústria i als dissenyadors que la projecten.

Platges i muntanyes, boscos i ciutats, herois i malvats.

Paratges reals o paradisos somiats representen avui dia l’anhel de milions de persones. Anhels del paradís pel qual tots estem disposats a pagar un preu.

El turisme, avui, és la primera activitat econòmica mundial, una indústria capaç de proporcionar-nos tots els desitjos, capaç de reproduir-los, capaç de construir-los. I el turista és l’habitant d’aquests anhelats espais de ficció.

La primera exposició del Disseny Hub Barcelona vol aproximar-nos a la realitat d’una indústria enorme i als dissenyadors que la projecten. Aquesta és, sens dubte, una relació complexa, plena de contrasentits i de moments dolços. Com ho és la societat en què vivim.

La mostra, comissariada per Ramon Prat, es divideix en les següents sales, cadascuna sota la tutela d’un comissari: “La construcció del desig – Publicitat” (Philippe Rouger); “La construcció del desig – Cinema” (Andrés Hispano); “La tematització de l’imaginari (Miguel Ruano); Bawadi, una ciutat temàtica (Miguel Ruano); Sol i platja (Carlos Ipser); Artificial Desires (Elisa Fuksas/ Alexander Josephson); Nous Projectes. (Irene Hwang/Mario Ballesteros).

Lloc:
Palau del Marquès de Llió
Montcada, 12
08003 Barcelona
Tel. 93 256 23 00
dhub@bcn.cat

Més informació: http://www.dhub-bcn.cat/ca/exposicions/fitxa/9