08/07/2009

14è Festival de Músiques del món

Del 2 al 16 d'octubre de 2009 a L'Auditori
 

Presentació

Barcelona és, des de fa uns anys, una amalgama de cultures, una torre de Babel amb persones de procedències molt diverses que formen comunitats entre les quals cal traçar ponts, llaços d’unió. Només d’aquesta manera aconseguirem aprendre, els uns dels altres, enriquir-nos a través de l’intercanvi d’idees.

Ja fa 14 anys va néixer a Barcelona el Festival de Músiques del Món, un esdeveniment que durant els últims tres anys ha obert les portes de L’Auditori a grups de músics de tot el planeta, potenciant un diàleg intercultural que ha servit per conèixer les realitats de països molt llunyans, per entendre trets culturals que ens eren desconeguts, per promoure la conservació de la diversitat, per crear projectes nous gràcies al contacte entre artistes d’aquí i d’allà.

L’edició d’enguany segueix perseguint aquestes fites, però alhora, amb el canvi de direcció del Festival, s’ha produït també un canvi d’orientació focalitzat en una àrea concreta, en aquest cas, l’accent s’ha col·locat a l’Àfrica negra, un dels continents que potser ens resulten més desconeguts, més remots. Per això, per posar una mica més de llum sobre la gran qualitat de la música africana, hem convidat algunes de les més emblemàtiques figures nascudes al sí de països com Mali, Moçambic i Cap Verd. Amb els seus ritmes calents, les seves melodies coloristes i narcòtiques, amb els seus peculiars instruments i amb la característica joia de viure que desprèn la seva música, esperem que gaudiu, aprengueu i us emocioneu com mai.

Judit Llimós
direcció artística

Més informació: http://www.auditori.org/seccions/auditori/oferta_musical/auditori_mon/festival_mon_14.aspx